Over Annemiek

Foto Annemiek van Soest

Natuurlijk ben ik méér dan een vijftiger, zonder kinderen. Ik ben een dochter, een zus. Een vriendin. Ik ben een tennismaatje of juist een tegenstander. Bovenal ben ik een onderzoeker in hart en nieren. Creatief en altijd nieuwsgierig. En ik ben in mijn element als ik nieuwe ideeën heb en die kan uitvoeren. Dus op het moment dat ik even zat te mijmeren over het feit dat ik geen kinderen heb en hoe ik zelf eigenlijk in het leven sta als vijftiger, was de stap naar een eerste interview al snel gezet. En daarna ging de rest vanzelf ...

Ik had een kinderwens...
In het jaar dat ik 50 werd, besefte ik dat ik me in een rustige periode bevond qua kinderloosheid. Vanaf mijn 30ste had ik in de emotionele achtbaan van mijn onvervulde kinderwens gezeten. Afwisselend in de karretjes hormonen, hoop, verdriet en eenzaamheid. Na mijn 40ste heb ik tijd besteed aan rouwen, afscheid nemen en aan samen verder. En ja, vanaf je 50ste is het dan even rustig, op dat vlak.

Maar ja, je bent niet ineens niet kinderloos. Dus wat doe je met je kinderloosheid na je 50ste? Ik was benieuwd hoe leeftijdsgenoten daar tegenaan keken en ben ze gaan interviewen. Hun kijk op de dingen bracht mij ook weer nieuwe inzichten. Over leven zonder kinderen, maar eigenlijk vooral over leven in het algemeen. Ik kreeg ontzettend veel energie van de ontmoetingen!

Ik creëer alsnog!
Als ik aan anderen vertel over mijn project ontdek ik dat er behoefte is aan het bespreekbaar maken van het thema 'leven zonder kinderen'. Ik krijg vaak een persoonlijk verhaal te horen en daar geniet ik van. Altijd fijn, ineens zo’n intiem gesprek.

Zo is mijn missie ontstaan om mensen weer het échte gesprek te laten voeren. Om dat voor elkaar te krijgen, heb ik workshops ontwikkeld. En ter ondersteuning van de workshops een spel. En met mijn boek erbij; ik creëer alsnog!

Aansluiting bij mijn werkervaring en persoonlijke talenten
Ik geniet van dit proces. Ik vind het heerlijk om mijn ideeën de ruimte te geven. Gewoon te beginnen, alles tegelijk en op mijn eigen snelheid. Te zien wat ik allemaal kan. Dát ik het allemaal kan. Al mijn kennis en ervaring kan ik er in kwijt.

Onlangs heb ik een kerntalentenanalyse gedaan bij Kernkompas. Ik ontdekte mijn talenten en ben er naar gaan leven! Dit zijn ze:

zelfanalyse