Over Annemiek

Foto Annemiek van Soest

In het jaar dat ik vijftig werd, ben ik begonnen met het project 'Leven zonder kinderen'. Ik heb vrouwen opgezocht die net als ik geen kinderen hebben en met hen heb ik mooie gesprekken gevoerd. Over hoe zij in het leven staan.

Altijd als ik aan anderen vertel over mijn project merk ik dat er behoefte is aan het bespreekbaar maken van het thema. Ik krijg vaak een persoonlijk verhaal te horen en daar geniet ik van. Altijd fijn, ineens zo’n intiem gesprek. Ook is het onderwerp 'wel of geen kinderen' regelmatig aanleiding om het over ándere wezenlijke dingen te hebben, zoals levenskeuzes, zingeving.

Zo is mijn missie ontstaan, om mensen weer het échte gesprek te laten voeren. In welke vorm dan ook en over elk gewenst onderwerp. Het zijn ontmoetingen in de vorm van een workshop, een gespreksgroep, één op één contact of theater.
De kern is altijd: contact maken, afstemmen op de ander en luisteren. Precies dat, waar ik ontzettend veel energie van krijg!

Ik vind het heerlijk om deze ontmoetingen de ruimte te geven. En flexibel te kunnen reageren op dat wat nodig is. Gewoon te beginnen en te zien wat ik allemaal kan. Dát ik het allemaal kan. Al mijn kennis en ervaring kan ik er in kwijt.

Eerder heb ik een kerntalentenanalyse gedaan bij Kernkompas. Ik ontdekte mijn talenten en ben er naar gaan leven! Dit zijn ze:

zelfanalyse